Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque.

Press enter to begin your search
 

Miért „más” a kollagén?

Miért “más” a kollagén?

Miért „más” a kollagén?

Miben más a kollagén terápia?

A kollagén injekció ízületi gyulladásból, kopásból vagy sérülésből eredő problémák esetén segíti a mielőbbi gyógyulást mind heveny, mind idült folyamatok esetén.

  • Jól tolerálható, biztonságos kezelés,
  • segíti a sérült szövetek regenerációját, így a fájdalom okát szünteti meg,
  • alkalmazható vérhígítót szedő betegek és cukorbetegek esetén is,
  • minimális beavatkozással jár (vékony, kis méretű tűvel beadott felületes injekció),
  • élsportolóknál is alkalmazható, összetevői nem szerepelnek a WADA által tiltott szerek listáján.
Miben különbözik a kollagén terápia az általában használt fájdalomcsillapítóktól, gyulladáscsökkentőktől?

A kollagén injekciós kezelés a hagyományos fájdalomcsillapítókkal ellentétben nem csak a fájdalmat csökkenti, hanem az ízületet alkotó képletek támogatásával, erősítésével a panaszok okát szünteti meg.

Emellett a fájdalomcsillapító gyógyszerek számos mellékhatással rendelkeznek, így többek között cukorbetegség, vérhígítók egyidejű szedése esetén tartós használatuk nem javasolt. Ezzel szemben a kollagén egy olyan természetes, a szervezetben nagy mennyiségben előforduló molekula, mely biztonságosan adható a fenti esetekben is.

Miben különbözik a kollagén az ízületbe adható hialuronsav injekcióktól?

A hialuronsav az ízületen belül fejti ki hatását, nem hat az ízület stabilitását, élettani működését biztosító ízületi szalagokra, inakra vagy izmokra. Hatását a kollagén injekciótól teljesen eltérő módon fejti ki, ezért sok esetben érdemes lehet a két módszert egymással párhuzamosan is alkalmazni.

A kollagén injekciót többnyire elegendő felületesen, bőr alá beadni. Mivel elsődleges célpontja az ízületet körülvevő képletek (sérült szalagok, inak, fájdalmas, feszülő izmok stb.), nincs szükség az injekció ízületbe juttatására.

Az MD kollagén terápiával gyakorlatilag bármely ízület, például a nyak, a váll, a könyök, a kéz kisízületei, a derék, a csípő, a térd, és a boka mozgásszervi panaszai, vagy akár az állkapocs ízület fájdalma is kezelhető.

Miben más a kollagén, mint a szájon át szedhető „porcvédők” (glükózamin, kondroitin-szulfát)?

A kollagén injekció az ízületi gyulladás, ízületi kopás által érintett valamennyi szövet (inak, izmok, szalagok, ízületi tok) helyreállító folyamatait segíti, nem csak a porcra van hatással. Az ízületi kopás során a fájdalmat sok esetben a görcsösen összehúzódó izmok, vagy a károsodott szalagok tartják fent. A glükózamin, kondroitin-szulfát az ízületi porc anyagcseréjében játszik fontos szerepet, a kollagén előállítására, a regenerációra, az inak, szalagok izmok működésének helyreállítására jelenlegi ismereteink szerint nincs hatása.

Mi a helyzet a szájon át szedhető kollagén készítményekkel?

A zselatint – mely a kollagént nagy mennyiségben tartalmazza – egyre többen alkalmazzák ízületi fájdalmak kezelésére. Emellett számos szájon át szedhető tisztított kollagén készítmény van forgalomban. Ezek felszívódását azonban az emésztőenzimek jelentősen befolyásolhatják, a felszívódást követően pedig nem csak a fájdalmas, panaszos ízülethez jutnak el. Az MD orvosi kollagén terápia hatását célzottan a problémás ízület közvetlen környezetében fejti ki. A készítmények előállítása során kizárólag nagy tisztaságú, steril kollagént használnak, kollagén tartalmuk garantált és ellenőrzött.

Elérhetőségeink

MD Orvosi Kollagén Terápia - 1126 Budapest, Brassai Sámuel utca 16.

MD kollagén terápia

Mesopharma Kft.

Kövess Minket

Érdekli, miként veheti igénybe leggyorsabban az MD orvosi kollagént?

Esetleg kérdése van a terméket és felhasználását illetően?

Ne habozzon, hívja szakértői kollégáinkat és segítünk: +36 (30) 294 8717

Kérjen visszahívást az alábbi űrlapon és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot: