Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque.

Press enter to begin your search

Mikor ajánljuk a kollagén injekciós terápiát?

Az MD orvosi kollagén izom-, és ízületi fájdalmak kezelésére szolgáló injekciós terápia. A kollagén segíti a regenerációt porckopásból vagy sérülésből, gyulladásból eredő ízületi fájdalmak, sérülések, izomfájdalmak esetén.

Bővebben a terápiáról

Nyak, váll

 • Akut elváltozások: ferde nyak, huzat-, rossz tartás okozta fájdalom, sportsérülések, nyáktömlő gyulladás, ínhüvelygyulladás, szalag-, és izomsérülés
 • Krónikus elváltozások: kopás, „befagyott váll”, rotátorköpeny szindróma, ütközés szindróma, rehabilitáció, kontraktúra

Könyök

 • Akut elváltozások: nyáktömlő gyulladása, sportsérülés
 • Krónikus elváltozások: teniszkönyök, golfkönyök, ízületi kopás, rehabilitáció, kontraktúra

Csukló, ujjízületek

 • Akut elváltozások: ínhüvelygyulladás, sérülés, sportsérülés
 • Krónikus elváltozások: ízületi kopás, Heberden csomók, Dupuytren kontraktúra (tenyéri bőnye zsugorodása), pattanóujj, alagút szindrómák

hát, derék

 • Akut elváltozások: lumbágó, isiász, derékfájdalom
 • Krónikus elváltozások: csigolyák kopása, derékfájdalom, műtét utáni rehabilitáció

Csípő

 • Akut elváltozások: nyáktömlőgyulladás, sportsérülések
 • Krónikus elváltozások: ízületi kopás, rehabilitáció, kontraktúra

Térd

 • Akut elváltozások: sportsérülés, részleges szalagszakadás, nyáktömlő gyulladása
 • Krónikus elváltozások: ízületi kopás, rehabilitáció, kontraktúra

vádli, achilles ín

 • Akut elváltozások: sportsérülés, izomhúzódás, íngyulladás
 • Krónikus elváltozások: krónikus Achilles íngyulladás

Boka, sarok, talp

 • Akut elváltozások: sportsérülés, túlerőltetés, szalagszakadás, ínhüvely gyulladás
 • Krónikus elváltozások: sarkantyú, alagút szindrómák, laza szalagok

Biztonságos

Biztonságosan alkalmazható olyan betegeknél is, akik vérhígítót szednek, szív–és érrendszeri problémákkal küzdenek, cukorbetegek, vagy egyéb okból nem szedhetnek fájdalomcsillapítót, nem kaphatnak szteroid injekciókat.

Egyedi hatásmechanizmus

A hagyományos fájdalomcsillapítókkal ellentétben, amelyek jellemzően csak a fájdalomtüneteket szüntetik meg, az MD kollagén közvetlenül a károsodott szövetek helyreállítását támogatja. Hatása ezért hosszútávú, a kezelést követően még hónapokig érzékelhető.

Személyre szabott terápia

A mozgásszervi fájdalmak eredete és tünetei változatosak lehetnek. Okozhatja gyulladás, izomgörcs, sérülés, túlerőltetés, vagy porckopás; a fájdalom kisugározhat távolabbi területekre, kísérheti zsibbadás is. Az egyes problémákra speciálisan kifejlesztett, célzott injekciós készítményekkel, ezek kombinációjával kezelőorvosa az Ön problémájának legmegfelelőbb kezelést tudja kiválasztani.

Doppingmentes készítmény

Az MD kollagén injekciós készítményeket a Magyar Antidopping Csoport hazai akkreditált laboratóriumában bevizsgálták, összetevőik nincsenek a WADA dopping tiltólistáján, ezért élsportolók kezelésére is alkalmazhatóak.

Világéletemben derékfájós voltam. Az utóbbi években egyre nehézkesebb volt a napi bevásárlás, cipekedés, főzés, vasalás. Eleinte nem foglalkoztam vele, mert úgy gondoltam, hogy ez az élet velejárója. Háziorvosom fájdalomcsillapító tablettákat írt fel, de nem igazán múltak a fájdalmak és a cukrom és a vérnyomásom miatt erősebb gyógyszert nem tudott adni.
Szomszédasszonyom hallott a kollagénes injekciókról és kiderült, hogy az SZTK-ban dolgozó reumatológus is ismeri és használja ezt. Összesen 6 kezelést kaptam és elmondhatom sokkal jobban vagyok, mindenkinek azt tanácsolom, hogy ne nyugodjon bele a fájdalomba!

- H-né B. Margó, 72 éves, nyugdíjas

Fiatal anyuka vagyok. Egyik napról a másikra „bedurrant” a jobb vállam és „beállt” a nyakam. Olyannyira, hogy nemcsak a 10 kilós kislányomat nem bírtam kézbe venni, öltözködni, fésülködni is képtelen voltam. A karom legkisebb mozdítása is igen erős fájdalmat okozott és nem tudtam hátra fordítani a fejemet. Több mindennel próbálkoztam, de nem lett jobb. Ekkor értesültem arról, hogy az injekciós kollagén terápiával hasonló esetekben gyorsan tudtak segíteni. 3 alkalommal kellett mennem, de már az első kezelés után jobban tudtam mindenemet mozgatni. Úgy gondolom, szinte csoda ez!

- Z. Dorottya, 29 éves

Két évvel ezelőtt a 7-es buszról leszállva rosszul léptem, kiment a bokám. Szokásos pár napos pihentetés és borogatás után a fájdalom elmúlt.
3 hete siettem le egy lépcsőn, amikor sajnos ismét kibicsaklott ugyanaz a bokám.
A lábam bedagadt és nagyon fájt, amit tapaszokkal és gyógyszerekkel sem tudtam enyhíteni. Egy ismerősöm javaslatára kerültem egy doktornőhöz, aki orvosi kollagén injekciókkal kezelt. Az első három alkalom gyorsan követte egymást. A harmadik után enyhültek a fájdalmaim és a duzzanat is elmúlt.A további injekciókra már ritkábban volt szükség. A terápiának köszönhetően gyorsan tudtam terhelni a lábamat, hosszabb távon megmaradt a kezelés jótékony hatása, így élhettem, az addig megszokott aktív életem. Köszönöm!

- K. Ervin, 36 éves, marketinges

Mi a kollagén?

Mi az MD orvosi kollagén terápia?