Gyakran ismételt kérdések, válaszok

Milyen ízületi fájdalmak esetén javasolt az MD orvosi kollagén kezelés?

Az MD orvosi kollagén terápia alkalmazását különféle fájdalommal járó ízületi problémák, kopás, ízületi gyulladás, egyes ínsérülések, izom–, és szalagsérülések, valamint idegi eredetű fájdalmak bizonyos eseteiben javasoljuk. Bármely ízület, például a nyak, a váll, a könyök, a kéz kisízületei, a deréktájék, az ágyéki szakasz, a csípő, a térd, a boka mozgásszervi panaszai, vagy akár az állkapocs ízület fájdalma esetén alkalmazható. Ahhoz, hogy a kezelést alkalmazó orvos el tudja dönteni, hogy az Ön problémájára a kollagén injekciós terápiát javasolja-e, részletes kivizsgálás és konzultáció szükséges.

Mit várhatok a kezeléstől?

Az MD orvosi kollagén terápia eredményességét, támogató hatását kúraszerűen alkalmazva fokozatosan fejti ki.

Az élettani anatómiai állapotok helyreállításával az adott ízületi probléma nemcsak tünetileg, hanem alapjaiban kezelhető. A szöveti regeneráció egy lassú folyamat, ezért, bár sokszor már a kúra elején jelentkezhet kedvező hatása, a tartós és megfelelő eredmény eléréséhez általában 4-6 kezelésre van szükség.

Azonnal, gyorsan hat?

Az MD orvosi kollagén terápia nem hagyományos fájdalomcsillapító.  Csökkenti az inak, izmok, szalagok feszülését, ennek következtében egyes esetekben már az első kezeléseket követően is megfigyelhető az éles fájdalom csökkenése. Emellett javul az adott terület vérátáramlása, oxigénellátása, így a kollagén terápia segíti a szöveti regenerációt.  Speciális összetevőivel  erősítheti a mozgásszervi rendszert, az ízületek körüli képleteket és azokat az ízületeket tartó inakat, illetve szalagokat amelyek egy sérülés során megnyúlhatnak, részlegesen szakadhatnak. Ezek a folyamatok, a sérült szövetek helyreállítása azonban hosszabb időt (több hét) vehetnek igénybe, ezért javasoljuk legalább 4-6 injekcióból álló kúra alkalmazását.

A kollagén injekció voltaképpen egy fájdalomcsillapító?

Az MD orvosi kollagén terápia másképp fejti ki hatását, mint egy hagyományos fájdalomcsillapító: elsősorban a károsodott szövetek regenerációját eredményezi, így segíti a fájdalom okának megszüntetését.

A mozgásszervi fájdalmak egy része az ízület körüli inak, szalagok, ízületi tok és izom elemek károsodásából származnak. Amikor például egy rándulás során az ízületet áthidaló valamely izom hirtelen megnyúlik, az izmokban, ínakban, szalagokban mikrosérülések és reflexesen fájdalmas izom összehúzódás  jöhet létre.  Ha az izomelemek károsodása miatt ez a reflexes izomvédekezés hosszú időn át fennmarad, fájdalom tüneteket vált ki. Ugyanakkor a fokozott izom-, lágyszöveti feszülés miatt romlik az adott szövet vérátáramlása és oxigénellátása. A sérülés és a sérülés miatti gyulladás tehát egy olyan negatív spirált indít be, amely megszakításával és a fiziológiás állapotok helyreállításával az adott mozgásszervi probléma nemcsak tünetileg, hanem alapjaiban kezelhető.

A kollagén tartalmú terápiák erősítik a mozgásszervi rendszert, az ízületek körüli képleteket, és azokat az ízületeket tartó inakat, szalagokat, amelyek egy sérülés során megnyúlhatnak, részlegesen szakadhatnak.

Mennyi ideig tart egy MD orvosi kollagén kezelés?

Az MD orvosi kollagén terápiát az ízületi kopás, gyulladás helyétől, mértékétől, a panaszok erősségétől függően kúraszerűen ajánljuk. Általában 4-6 kezelésre van szükség, a kezelések gyakoriságát minden esetben kezelőorvosa határozza meg az Ön tüneteitől és a panaszaitól függően.

Mennyibe kerül a kollagén injekciós terápia?

A terápia árát az adott szakrendelő, illetve a magánorvosi rendelést végző orvos határozza meg. Az orvosi kollagén kezeléseket jelenleg a társadalombiztosítás még nem finanszírozza. Egészségbiztosítási pénztár felé a kezelés elszámolható. A terápia konkrét áráról érdeklődjön a kezelést alkalmazó orvosnál.

Az MD orvosi kollagén  terápiát alkalmazó orvosok és a szakrendelők listája

Hol érhető el az MD orvosi kollagén terápia?

Az MD orvosi kollagén terápia orvosi rendeléseken, mozgásszervi fájdalmak kezelésére szakosodott magánrendeléseken érhető el, ahol akkreditált képzésünket elvégzett orvosok alkalmazzák a terápiát.  A terápia szakrendelőkben, háziorvosi rendelőkben fizetős, térítési díjas szolgáltatásként vehető igénybe. A termékek, kizárólag orvosi előírásra, patikákban, gyógyászati segédeszköz boltokban is megvásárolhatóak.

Az MD orvosi kollagén  terápiát alkalmazó orvosok és a szakrendelők listája

Patikában megvásárolható az MD orvosi kollagén injekció?

A kollagén injekció orvostechnikai eszköz, melyet csak orvos adhat be Önnek. Épp ezért a termékeket jelenleg patikákban, gyógyászati segédeszköz boltokban, kizárólag orvosi előírásra vásárolhatóak meg.

Az MD orvosi kollagén  terápiát alkalmazó orvosok és a szakrendelők listája

Vannak ellenjavallatai az MD kollagén terápiának?

Abszolút ellenjavallat eddig nem ismert, de fokozott elővigyázatosság szükséges aktív bőr folyamatok (pl.: orbánc), terhesség, szoptatás és malignus (rosszindulatú) folyamatok esetén.

Lehetnek az MD kollagén terápiának mellékhatásai?

A kollagén a szervezetben természetes körülmények között nagy mennyiségben előforduló anyag; alkalmazható idősek, cukorbetegek, vérhígítót szedő betegek esetén is. Ennek ellenére, mint minden beavatkozásnak, lehetnek mellékhatásai:

  • A szúrás helyén, átmenetileg enyhe bőrpír, zsibbadás jelentkezhet.
  • Szúrási szövődményként haematóma (vérömleny) léphet fel.
  • Kezelést követő napon átmeneti állapot rosszabbodás, fejfájás jelentkezhet, ami a kezelések utáni bő folyadék bevitellel megelőzhető.
Alkalmazható az MD orvosi kollagén terápia más kezelésekkel együtt?

Igen,az MD orvosi kollagén terápia akár önmagában, akár gyógyszeres, műtéti és egyéb terápiákat kiegészítve is hathatós segítséget nyújthat a mozgásszervi fájdalom enyhítésében. Minden esetben kezelőorvosa dönti el, hogy az Ön problémájára milyen kezelés vagy kezelések kombinációja lehet a legeredményesebb.

Ez a kezelés tabletta formátumú?

Az MD orvosi kollagén terápia egy injekciós kúra, melyet kizárólag orvos alkalmazhat. A szájon át szedhető készítményekkel ellentétben hatását célzottan és intenzíven a problémás területen fejti ki.

Mit tegyek, ha vérhígítót szedek, ami miatt általában nem javasolnak injekciós kezelést?

Az MD orvosi kollagén injekciót általában egészen vékony, ún. inzulinos tűvel, felületesen, a bőr alá szúrják. Ez minimális kellemetlenséggel jár, ugyanakkor így van lehetőség a kollagént célzottan, nagy mennyiségben a problémás ízület környezetébe juttatni.

A vékony tűvel, felületesen történő szúrás még vérhígítót szedő pácienseknél sem szokott vérzést okozni, a terápia az ő esetükben is biztonsággal kivitelezhető.

Az MD orvosi kollagén terápia gyógyszeres kezelés?

Az MD orvosi kollagén injekciók az Európai Unió területén egységesen III. kategóriájú, injektálható orvostechnikai eszköznek minősülnek. Az orvostechnikai eszközök gyártását szigorúan ellenőrzik: a gyártó hely GMP szerint és CE engedély birtokában, rendszeres, szigorú minőségbiztosítási ellenőrzéseken megfelelve végezheti tevékenységét, a betegek egészségének megóvása érdekében. Injektálható orvostechnikai eszközt kizárólag orvos alkalmazhat.

Az MD orvosi kollagén  terápiát alkalmazó orvosok és a szakrendelők listája

Hol gyártják az MD orvosi kollagén injekciókat?

Az MD orvosi kollagén terápia termékeit Olaszországban, Milánóban a szigorú európai gyártási előírásoknak megfelelően Guna S.p.a nemzetközi gyógyszergyártó cég állítja elő. A cég termékeit a világ több mint 20 országában értékesíti.

Mit tartalmaznak a termékek?

Az MD orvosi kollagén terápia készítményeinek fő összetevője nagy tisztaságú, steril kollagén,  mely az egészséges ízületek, szalagok, inak felépítésében és az ízület stabilitásának biztosításában kiemelten fontos. További összetevőként a készítmények még vitaminokat, antioxidánsokat és növényi kivonatokat tartalmaznak az optimális hatás elérése érdekében.

Nem kapott választ a kérdésére?

írjon nekünk

\n\n

\n\n

\n\n

Telefonos segítség

nyitvatartási időben

+36 (1) 785 0696